Teamet i Metzum

Vi i Metzum 

I Metzum har vi noen grunnleggende verdier som binder oss sammen. Verdier som betyr noe for oss, måten vi jobber på, og samfunnet vi er en del av. Verdier som er førende for hvordan og hvem vi ansetter, hvordan vi jobber og hvordan vi leder. I det hele tatt, hvordan vi er.  

Våre verdier er:  

  • Folkelig
  • Engasjert
  • Kompetent
  • Innovativ


Teamet består av utviklere, fagkonsulenter, selgere, økonomer, designere og forretningsutviklere som identifiserer seg med våre verdier. 

Vårt team

Johnny Haugsbakk

Johnny Haugsbakk

CEO

Jeg har de siste 30 årene jobbet med ledelse og vekstrigging av teknologibedrifter innenfor kraft, telekom og helse. Har alltid hatt som motto at vi må forstå behovene før vi kan skape en verdi for våre kunder. I Metzum ser vi en kraftbransje i endring, og vi har satt sammen en gjeng med flinke og supermotiverte personer som ser behovene, og har tru på at vi kan skape denne verdien.

På fritiden liker jeg å nyte god mat i lag med familie og venner, og konsekvensen er at jeg må trene for at en mann i min alder ikke skal bli over normalvekt.

Jesper Uhlin

Jesper Uhlin

Country Manager Sweden

Jag har drygt 20 års erfarenhet från att ta fram och utveckla system för energibranschen, med huvudfokus på ”meter to cash” processerna. Är från början ingenjör med inriktning mot energiteknik. Jag är analytisk och affärsinriktad gillar att arbeta när kund, har lätt för att omsätta kundens behov till krav och funktioner.

Bor i Sigtuna, Sveriges äldsta bevarade stad, tillsammans med min fru och våra fyra barn. Fritiden tillbringas till största del med familjen. Tränar en del för att må bra. Älskar att titta på sport och då helst ishockey.

Anders Scharffscher Engeset

Anders Scharffscher Engeset

COO/CFO

Siviløkonom med lang erfaring innen M&A, analyse, styrearbeid og operative roller i selskaper i Rieber & Søn sin investeringsportefølje.

Hengiven ektemann, tobarnsfar og sportsidiot.

Sven Andre Naustdal

Sven Andre Naustdal

Head of Sales

Jeg har 20 års erfaring fra energibransjen der jeg i min spede start forsøkte meg som utvikler. Fant ut at jeg kunne lede bedre og har de siste 15 år ledet mellom annet en teknisk avdeling samt salgsavdeling i en periode. Har jobbet både nasjonalt og internasjonalt med lokalisering og salg av produkter.

På fritiden har jeg alltid ett pågående prosjekt samt at jeg bruker noen timer på fotball og selvsagt familien min, som inneholder kone, 2 tenåringsjenter, en kanin og en hund.

Odd Narve Vassbakk

Odd Narve Vassbakk

Head of Product

Jeg har lang erfaring med energisektoren, og har nå etter 10 år som konsulent hos Fjordkraft tatt fatt på oppgaven som leder for produktavdelingen hos Metzum. På jobb trives jeg best når jeg får arbeide i skjæringspunktet mellom teknikk og forretning.

På privaten er jeg i hovedsak opptatt av mine 3 døtre. Har tidligere spilt fotball, men ettersom årene har gått er golf nå den største lidenskapen, og ledige stunder tilbringes gjerne på golfbanen.

Jannicke Thorstenson

Jannicke Thorstenson

Head of Operations

Jeg er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Helt tilfeldig havnet jeg for 16 år siden i energibransjen. Det viste seg å være en bransje jeg trives godt i med kontinuerlig endring og utfordringer å bryne seg på. Trives best i grensesnittet mellom kunde og forretningsutvikling / implementasjon av nye løsninger og prosjekt.

Fritiden tilbringer jeg med mann og to aktive barn. Om jeg får velge aktivitet blir det ofte en tur på en fjelltopp i nærmiljøet, eller en rolig dag i sofaen med strikkepinner.

Thomas Watnedal

Thomas Watnedal

Senior Developer

Jeg har master i algoritmer fra Universitetet i Bergen, og har bakgrunn fra mediabransjen som utvikler, team lead og avdelingsleder. Har vært med på en start-up for digital distribusjon av tegneserier. Jeg er opptatt av å se det store bildet, levere kvalitet og holde meg teknologisk oppdatert.

Som småbarnsfar har jeg begrenset med fritid, og ønsker å bruke denne på å være aktiv i naturen med aktiviteter som frikjøring, sykling og jakt.

Linda Gåsvær Hansen

Linda Gåsvær Hansen

Head of Legal

Jeg er utdannet jurist og har i tillegg en MBA. Jeg er glad i kontrakter og annet juridisk knask, men trives best når jeg kan bruke egen kompetanse i tverrfaglige problemstillinger og prosjekter sammen med andre.

På fritiden er jeg sammen med min mann og tre barn og er ofte å finne på sidelinjen av en fotball- eller håndballbane. Når det er tid til overs, liker jeg meg best sammen med venner.

Jonas Schiöld

Jonas Schiöld

Senior Developer

Utvecklare med över 25 års erfarenhet av frontend, backend och databaser. Gillar att blanda mig i alla delar av mjukvaruutvecklingen men brinner lite extra för form och användargränssnitt.

Bor lantligt med fru och tre döttrar. Gillar att åka båt, titta på film och nörda ner mig i vetenskap, teknik och annat. Skulle jag ha mer tid så skulle jag måla och öva på piano och trummor.

Janne Westberg

Janne Westberg

Senior Developer

Jag älskar all slags problemlösning samt utveckling av både storskaliga och mindre system tillsammans med mina kollegor. Jag gillar särskilt utmanande prestandaoptimering som omfattar client/server-kod, resursanvändning, datatransport och databaslösningar.

På fritiden springer jag ofta längre löprundor i skogen eller rockar loss på keyboards med kompisarna i coverbandet.

Lisbeth Hjertholm

Lisbeth Hjertholm

Senior Developer

Frontendutvikler og potet med over 20 års erfaring. Trives best når jeg får være med å løse utfordringer sammen med kunder og kollegaer. Ekstra glad i gode og tilgjengelige brukeropplevelser.

På fritiden henger jeg mest med min mann og mine tre barn. Liker matlaging, bøker, yoga, brettspill og puslespill. Er en skikkelig sportsidiot og elsker «jobben» som trener i Fantasy League.

Rune Skjelvik

Rune Skjelvik

Senior Developer

På jobben elsker jeg koding, møter og lavhengende frukter.

På privaten bor jeg i et stort hus, med kone, tre barn og en katt. Tusler gjerne en runde på golfbanen iført klovnebukser eller løper noen mil om jeg får røde jordbærfisker i premie.

Slapper best av med en god fotballkamp på tv.

Kristian Andersen

Kristian Andersen

Senior Developer

Systemutvikler med over 15 års erfaring fra en rekke områder, blant annet bank, forsikring og telekom.

Liker at det snør.

Håkon Leinan

Håkon Leinan

Senior Developer

Jeg har 20 års erfaring som utvikler og designer, og trives best hvor disse to møtes. Har vært innom både medtech og fintech, men startet karrieren i mediebransjen - hovedsakelig med tv-produksjon.

Er kunstner i blodet og musiker i hjertet.

Fredrik Sivertsen

Fredrik Sivertsen

Senior Consultant

Jeg har mastergrad fra UiB og 14 års erfaring i bransjen. Har jobbet som både konsulent og teamleder innenfor avregning, reskontro, print, prognose/salgsanalyse og kontraktshåndtering med kunder i Norge, Sverige og Finland.

Jeg er gift og har tre barn. Vi har bosatt oss på en øy utenfor Bergen som er viden kjent for sin varierende vannkvalitet, men vi har veldig fin utsikt.

På fritiden går jeg i fjellet med skyhøy puls, spiller innefotball og liker å spille ymse spill.

Jørgen Ryland

Jørgen Ryland

Senior Developer

Gift far i frå Sunnfjord og Ryland
lærte IT i Trondheim på Bakkland
Tandberg kom så
og Miles etterpå
som i sum gir en ganske erfaren mann ...

... men ikkje erfaren nok til å få med golfinteressen i Limericket

Jan Martin Langeland

Jan Martin Langeland

Senior Developer

Jeg har en mastergrad fra UiB og har mange års erfaring fra forskjellige bransjer og i små og store prosjekter. Jobber gjerne i backend som i frontend og har en forkjærlighet for enkle løsninger. Som småbarnsforelder er jeg veldig glad i kaffe.

På fritiden er jeg mye sammen med barna mine og de er ofte og se i fjellet eller i skibakken. Noen ganger spiller jeg også fotball selv om jeg gang på gang blir minnet på at gangsperr varer lenger enn kondisjon.

Maria Karimian

Maria Karimian

Technical Project Manager/Delivery Expert

Jag är ingenjör med inriktning inom matematik-datalogi och bakgrund som utvecklare. Någonstans mitt i karriären inriktades jag mot kundkommunikation, och project management.

Jag är gift, har en son på 11 år och en hund på 1,5 år. Vi bor i ett hus nära Arlanda i Stockholm. Familjens intressen är att resa runt i världen och mina personliga intressen är att lyssna på jazzmusik, läsa böcker, träffa vänner, friluftsaktiviteter, matlagning och trädgårdsarbete.

Paal Soltvedt Brakstad

Paal Soltvedt Brakstad

Consultant / Project Manager

Sivilingeniør i industriell økonomi. Stor interesse for teknologi, digitalisering og fornybar energi. Trives best i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi, og da gjerne i energibransjen.

Fritiden nytes med samboer, familie, venner og helst enten med høy puls eller rundt kortklipte greener.

Marius Pedersen Taule

Marius Pedersen Taule

Business Analyst

Jeg er utdannet økonom, med spesialisering i logistikk og prosessutvikling. Har en forkjærlighet for prosesser og forbedringsarbeid, og jobber helst i grensesnittet mellom forretning og IT. Jeg har lang erfaring fra energibransjen, og har god innsikt i mange ulike deler av kundekretsløpet.

Fritiden går stort sett til familielivet sammen med samboer og tvillingguttene, god mat og drikke (gjerne en fruktig og sprudlende naturvin), og friluft når vi klarer det.

Raymond Hilseth

Raymond Hilseth

Senior Developer

Jeg har en mastergrad fra UIB og har 15 års erfaring fra mediabransjen, hvor jeg har jobbet både som utvikler og team lead. Jeg liker å ha fokus på godt api design, og mener at det hjelper med å levere kvalitet og funksjonalitet.

Fritiden tilbringer jeg med venner og familie, gjerne ved å lage god mat. Jeg har også som oftest et lite programmeringsprosjekt på gang for å holde meg oppdatert.

Elisabeth Löfgren

Elisabeth Löfgren

Senior Customer Solution Engineer

Examen i systemvetenskap och mer än 20 års erfarenhet inom IT-branchen. Har främst arbetat med Oracle-databaser, maintenance, backup och recovery samt problemlösning åt kunder.

Jag är bosatt i Båstad, en tennismetropol i södra Sverige. Här bor jag tillsammans med man, dotter och en glad liten Yorkshire Terrier. I våran familj tycker vi mycket om spel och spelkonsoler. Jag stickar och virkar mycket, troligtvis flera kilometer per år.

Kim Even Dagsvik

Kim Even Dagsvik

Business Analyst

Jeg har 14 års erfaring som konsulent og prosjektleder innenfor olje- og gassindustrien. Veldig glad i å visualisere data og å lage rapporter i Power BI!

På privaten flyr tiden avgårde sammen med samboer og to små barn. Alt fra perling, pusling og lek med dukker til Mario Kart, sykling, Lego og fotball.

Sniker meg ut på sykkeltur så ofte familielivet tillater det. Har også et flott golfsett som for tiden støver ned.

Anders Borge

Anders Borge

Senior Developer

...

André Fagerli Husabø

André Fagerli Husabø

Developer

Informatiker fra UiB og dialektsforvirret saftkoker fra Sogndal. Interesser meg for alt av teknologi og spesielt maskinlæring. På fritiden er jeg en mindre habil tennisspiller, dreven brettspiller og nyoppstartet klatreentusiast. Bor på skjønne Bønes.

Liker ikke så godt at det snør.

Einar Søreide Johansen

Einar Søreide Johansen

Senior Developer

Jeg har en mastergrad fra UiB, og har over 5 år med erfaring fra bankbransjen. Jeg trives med å jobbe i både frontend og backend, og trives godt å utvikle hele løsninger fra planlegging til release.

På fritiden liker jeg brettspill og gaming, og spiller gitar, bass og synth. Jeg spiller i bråkete band og skriver min egen bråkete musikk. Gøy med lyd!

Adrian Solheim

Adrian Solheim

Senior Developer

Florøværing med stor interesse for data og teknologi. Denne interessen ledet meg til en mastergrad i programvareutvikling fra HVL/UiB. Jeg har flest timer i backend men syns alle deler av et system er interessant.

På fritiden driver jeg vanligvis med styrketrening og kanskje litt gaming. Jeg er også entusiastisk ølbrygger som brygger når jeg har mulighet og alltid har noe nytt å prøve ut.

Thomas Thorbjørnsen

Thomas Thorbjørnsen

Senior Developer

Utvikler med 20 års erfaring fra et bredt utvalg av bransjer, blant annet bank og finans, reiseliv, fiskeri, mobilitet og elbillading. Er fullstack-utvikler men liker best å jobbe med front-end og de flatene som er nærmest brukerne.

På fritiden kobler jeg best av på et sykkelsete på landeveien eller på tur i fjellet, gjerne etterfulgt av noen timer på sofaen med en god TV-serie.

Mahdi Islam

Mahdi Islam

Senior Developer

Programvareutvikler med 9 års utviklingserfaring og 3 års teknisk prosjektledelseserfaring. Har en bachelor i informatikk og en MBA i markedsføring. Har interesse for forbrukeratferd og kognitiv psykologi. En halv grei fotograf og drømmer om å bli interiørdesigner en dag.

Fritiden har de siste årene blitt brukt på en master i sikker og pålitelig kommunikasjon ved UiB. Bor ved Damsgårdssundet i Bergen. Har ikke noe imot snøen, men elsker når solen skinner.

Kari Normann

Kari Normann

Nyansatt

Ønsker du å være vår nye ansatte? Send oss en CV, så tar vi det derifra. Vi er alltid på utkikk etter de beste hodene til å jobbe sammen med oss.